Viva

3 sätt att få Instagram att sköta sig själv under semestern

Instagram
Publicerad , senaste uppdatering

Sommaren närmar sig och säkerligen har tankarna börjat formas kring hur semestern ska se ut. Även om det går att vila från mycket under sommaren finns det något som aldrig helt bör dö: ert Instagramkonto. Genom att fortsätta kommunicera genom sommaren håller ni kvar er i era följares medvetande, vilket kommer göra att uppförsbacken vid uppstarten inte blir lika brant. Är ni ett företag vars prime time för försäljning peakar under sommaren har ni förstås andra spelregler att förhålla er till, men vi tror ändå att ni kommer ha nytta av dessa tre verktyg.

Det är nämligen det detta inlägg kommer handla om: 3 verktyg som hjälper er att hålla Instagramflödet igång genom semestern.

 

  1. Buffer

Buffers slogan är ”A better way to share on social media” och deras tjänst är ett av de mer välanvända planeringsverktygen för sociala medier. Med Buffers gratisversion kan man schemalägga inlägg för Twitter, Facebook, LinkedIn, Google+ och Instagram och med någon av de betalda versionerna kan man även schemalägga för Pinterest. Verktyget är lättanvänt och i gratisversionen kan man lägga till ett konto per plattform, vilket brukar räcka ganska långt.

Här kan du läsa mer om Buffer.

 

  1. Onlypult

Detta verktyg är en betalvariant och ingen gratisversion finns (sju dagar lång trial-version finns). Man får dock valuta för pengarna då Onlypults funktioner inkluderar uppladdning från dator, hantering av många olika konton (upp till 40 st) samt möjlighet att lägga till managers och delegera vissa funktioner till dessa.

Här kan du läsa mer om Onlypult.

 

Latergram

Om ni inte är där att ni är redo att satsa pengar på automatisering av detta område, då är nog Latergram något för er! Latergram har en generös gratisversion där man kan schemalägga upp till 30 bilder per månad genom ett konto. Man kan dessutom schemalägga inlägg på inte bara Instagram, utan även Twitter, Facebook och Pinterest. Man kan dock inte schemalägga videoinlägg i gratisversionen, så vill ni använda er av film i era flöden kommer ni behöva titta på betalversionen. Det är också värt att notera att viss manuell behandling förekommer i appen. Bild text och hashtags schemaläggs och när det väl är dags får man en pushnotis i mobilen som säger att det är dags att lägga upp något och då är det bara att klicka igenom. Det sparar dock en hel del tid – särskilt värdefull semestertid…!

Här kan du läsa mer om Latergram.