3 steg för att hitta din personliga skrivröst (Del 2)

Vet du inte varför du skriver? Då är det verkligen dags att du börjar fundera! Saknar du ett syfte kan nämligen inga skrivfärdigheter i världen hjälpa dig. Äntligen är det dags för del 2 och i serien 3 steg för att hitta din personliga skriv röst. Precis som ingressen skvallrar om är steg 2 att […]

Publicerat
Inlägg Sociala Medier

Vet du inte varför du skriver? Då är det verkligen dags att du börjar fundera! Saknar du ett syfte kan nämligen inga skrivfärdigheter i världen hjälpa dig.

Äntligen är det dags för del 2 och i serien 3 steg för att hitta din personliga skriv röst. Precis som ingressen skvallrar om är steg 2 att ta reda på ”Varför du skriver?”.

Syftet till varför du skriver är bland det viktigaste av allt. Skriver du utan ett fastställt syfte är det ungefär som skrivövningarna i skolan när man fick skriva det första som kom upp i huvudet. Det leder till att texten blir osammanhängande. Skriver du däremot utifrån ett syfte kan det återspeglas i hela texten i form av flöde, rytm och riktning. Texten upplevs ofta mer genom arbetad om den utgår från ett tydligt syfte.

Har du själv stött på en text som är skriven av en person som inte vet syftet med sin text? Jag personligen mår dåligt av att läsa sådana texter. Jag uppfattar dem som tråkiga, tafatta och ofta utan budskap. Enligt mig är de helt enkelt texter med tomma ord.

Vill du hitta din unika röst måste du börja med att hitta syftet. Du måste hitta anledningen till varför du skriver!

När du har hittat svart på frågan ”Varför du skriver” kan du äntligen börja skriva på riktigt. Det är äntligen då som din passion börja synas och vi får lära känna hela din unika härlighet. Då får varje bit av innehållet du publicerar bära ditt namn över hela sig, på fler än ett sätt!

Kom ihåg det är från syftet som passionen föds. Se del 3