Viva

3 steg för att hitta din personliga skrivröst (Del 3)

Content
Publicerad , senaste uppdatering

Använder du nu dina läsares språk och du vet även varför du skriver? Då är det hög tid för dig att avsluta din resa och hitta din personliga skrivröst.

För att kunna hitta denna skrivröst som så många tronar efter måste du lära dig att sätt egna små frimärken på din text, helt sonika ”Brand it baby”! Du måste utmärka dig på något sätt, vissa människor väljer att använda många svordomar i sina texter. Fundera igenom hur du skriver och vad dina texter innehåller, kanske finns det ett ord eller utryck som du använder frekvent alternativt är ensam om att använda? Binder du samma ord på et speciellt sätt eller använder du en speciell stavning på ett ord?

Jag är en skribent som gillar att injicera duma skämt alternativt klichéer eftersom att jag finner det ibland jobbigt att skriva med en 100 procentig allvarlig ton. Jag anser att livet blir roligare om man använder lite humor.

Oavsett vilket ”tic” du väljer att använda finns det många olika sätta att justera innehållet så att dina egenheter återspeglar dig och din röst. Däremot måste du tillåta dig själv att hitta den!

Mitt tips är att verkligen sätta dig ner och syna dina texter i sömmarna för tro mig svaret finns där, ibland är det bara lite svår läst.
Jag hoppas att dessa tre steg har hjälpt dig att hitta din skrivröst. Självklart är denna process olika från person till person, vissa har lättare att hitta den än andra. Däremot ska man aldrig ge upp!

Har du inte följt med på denna resan från början rekommenderar jag dig att läsa in dig på del 1 och del 2 också!