5 snabba tips när du använder video på Facebook

100 miljoner timmar av video ses på Facebook varje dag, så att använda sig av video i marknadsföring är något du som företag bör göra. Idag tipsar vi om vad du bör tänka på när du använder dig av rörligt material på Facebook.   1. Text Tänk på att inte alla slår på ljudet när […]

Publicerat
Inlägg Sociala Medier

100 miljoner timmar av video ses på Facebook varje dag, så att använda sig av video i marknadsföring är något du som företag bör göra.

Idag tipsar vi om vad du bör tänka på när du använder dig av rörligt material på Facebook.

 

1. Text

Tänk på att inte alla slår på ljudet när de scrollar förbi en video på Facebook. Du bör därför se till att din video även är textad så att ditt budskap når ut även om inte ljudet är på.

 

2. Miniatyrbild

Välj en lämplig miniatyrbild till videon som fångar intresse. Ska du marknadsföra videon behöver du även tänka på att inte ha för mycket text i bilden (20%-regeln).

 

3. Personlighet

Gör inte bra reklamvideor utan visa även företagets personlighet i videoformat. Vi människor vill gärna “lära känna” de företag vi gör affärer med eller följer.

 

4. CTA

Inkludera en call to action, CTA, så att du tydligt talar om för publiken vad de ska göra. Eller rättre sagt; Vad vill du att de ska göra när de sett din video? Gå till din webbsajt och köpa något, fylla i en intresseanmälan eller kanske söka jobbet du utannonserade i videon?

 

5. Längd

Gör inte dina videor för långa. Mellan 15 – 60 sekunder är lagom. Ditt budskap bör vara det första som visas. Tänk på att du har ca 8 sekunder på dig att fånga publikens intresse på sociala medier. Vad får dig att fastna vid en video på Facebook?