Viva

#63 VD-podden möter Chefssnack

VD-podden
Publicerad , senaste uppdatering

VD-poddens Arash Gilan möter Chefssnacks Svante Randlert i ett nära samtal med ämnen som drömmar, behov, vetenskap, religion, meningsfullhet, kärlek och balans i livet. Det är inte bara två människor som möts här utan även två poddare i detta specialavsnitt.

Svante Randlert ledar och grundade ledarskapspodden Chefssnack som nu lägger ner efter 100 avsnitt med gäster som själva är ledare eller är experter på ledarskap. En podd med liknande innehåll som VD-podden men ändå annorlunda.

I samtalet får ni lyssna till ett filosofiska tankar som djupdyker i det odefinierbara i vetenskapen som istället bygger upp det vi kallar för religion. Inom organisationer ter det sig ofta som kultur vilket byggs av ledare. Ledarskap kan enligt konstens alla regler uppfattas som enkelt att bemästra men det är i det mänskliga som det faktiska ledarskapet uppstår hos ledaren där det sårbara och genuina blir viktigt. Som den kände Dag Hammarsköld sa; den längsta resan inåt – en inte allt för tokig mening att påminna sig själv om.

Vidare så pratas det om det faktumet att våga ta beslut och ge raka besked. Något som många ledare ofta ställs inför i de situationer där många inte alltid tror på samma linje som man själv har. Inte allt för sällan undviker vi då konflikter och söker istället koncensus.

”Det finns för lite chefsskap och för mycket ledarskap i Sverige.”

Arash Gilan

Både Svante och Arash går också in på ett personligt plan på hur de själva leder men också hur människan bortom det är. Den så fina balansen mellan det som är jobb och privat, som lik väl är så svår att jonglera och ge sig själv förutsättningar att både ge energi och hämta energi. För mer verktyg och kloka tankar lyssna på alla 72 minuterna.

Lyssna på hela samtalet i poddavsnittet #63 VD-podden möter Chefssnack

Spotify
Acast
Apple Podcast

Anmäl dig till och få koll på det senaste inom ledarskap, tech och marknadsföring.