Viva

Använder du Google Webmaster Tools

Teknisk SEO
Publicerad , senaste uppdatering

Om inte så tycker jag att du ska registrera dig med detsamma. Det visas nämligen tydligt att Google kommunicerar via Webmaster Tools, för att kunna ta del av det Google säger behöver man kort och gott använda Webmaster tools.

I Google webbmaster tools finns det något som heter Meddelanden. Jag har aldrig fått ett meddelande från Google förut, så jag kan inte uttala mig om exakt vad som skulle kunna dyka upp där. Men en kollega i branschen har en bekant som däremot har fått ett meddelande som har väckt intresse såväl hos mig som fler branschkolleger.

 

We´ve detected

Det hela handlar om att Google berättar rakt och tydligt att de har upptäckt att en av sajtens sidor kanske använder sig utav teknik som är mot Google:s riktlinjer. Se bild:

klicka på bild för större

 

För att kunna ta del av den här typen av information behöver man kort och gott registrera sig för Google Webmaster Tools. Hur du registrerar dig hittar du [här]

 

 

May be using

Huruvida man ska vara gravallvarlig i det Google meddelar om kan likt som många andra ämnen diskuteras i evigheter. Jag lägger dock märke till orden ’May be using’ vilket är lika svårt att tyda precis som Google:s riktlinjer. Anlitar man en seo-konsult och får ett meddelande likt exemplet, så ska man helt enkelt ta en dialog med dem och fråga varför Google ger ett meddelande av karaktären ’bryter mot riktlinjerna’. Om inte annat är det en stark signal att bredda sitt perspektiv!

 

Tack för tipset Robert Nyberg