Viva

Är du igång med er julannonsering?

Google Ads
Publicerad , senaste uppdatering

Om du inte redan är igång med dina kampanjer på Google, Bing, Facebook och andra ställen på nätet så är det verkligen hög tid att sätta detta högst upp på ’Att-göra-listan’.
Många har redan nu börjat att leta efter tänkbara julklappar, både att ge och få. Framför allt är det  nu som man börjar att leta efter produkter som kan tänkas bli julklappar för att i ett senare tillfälle göra sitt köp.

Tips för din julannonsering på nätet.

Jag tycker att man bör ändra en del, om inte alla sina annonser, så att det framgår klart och tydligt när sista dagen för ett köp är. Många är ute i sista sekund när de ska göra sina köp trots att de redan nu börjar leta efter produkterna. Kan ni redan nu så ett frö att ni kan leverera fram till 21/12 så skriv det i annonsen eller sista datum för att göra en beställning.
Förresten så bjuder Posten på en extra utdelningsdag i år och ni som e-handlare kan lämna in vissa paket för utdelning även lördagen 22/12. Tack för det Posten!

Var även tydlig på hemsidan när sista datum för beställning är för att undvika missförstånd. Ett bra säljargument kan även vara att förlänga bytes- och returrätt över jul och nyår om det finns möjlighet till detta.

Googles kampanjsite för julen

Om det är något företag som har koll på hur vi beter oss inför julen på nätet så borde det vara Google. Därför har de sammanställt en nyttig sida på nätet med information om sökvolymer för de olika nordiska länderna samt för olika branscher. Så för att kunna få en överblick över hur julkommersen i din bransch eventuellt ser ut rekommenderar jag dig att titta närmare på nordicxmas.com.
Visst du t.ex att 63% av svenskarna gör eftersökningar på nätet om olika produkter som kan bli julklappar? Dessutom genomför 34% sina köp på nätet.
Så vänta inte med din annonsering till december, då kan det redan vara för sent att haka på årets största kommers online och offline.