Viva

Bing Webmaster Tools låter dig nu ignorera länkar

Sökmotoroptimering
Publicerad , senaste uppdatering

Nyligen släppte Bing en ny version av sitt Webmaster Tools, Phoenix, som Tommy skrev om här. Jag jublade högt! Duane Forrester på Bing presenterade en hel del funktioner som vi alla som jobbar med sökmotoroptimering saknar i Googles Webmaster Tools. Bland annat möjligheten till att blockera specifika URLer, något som kan vara svårt om man inte har möjlighet att lägga till meta-taggar eller justera robots.txt:

Blockera URLer i Bing Webmaster Tools

Bing har nu gjort en uppdatering av Phoenix där dom förbättrat funktionen SEO Analyzer, men den största nyheten är en ny funktion som heter Disavow Links. I denna funktion tillåts man att ignorera externa länkar till sin webbplats:

Ignorera externa länkar i Bing Webmaster Tools

Denna funktion har Bing tagit fram då det efterfrågats av webmasters att kunna kontrollera externa länkar och möjlighet att ignorera oönskade länkar som pekar till webbplatsen. Yay! I Disavow Links kan man ignorera länkar från en sida, katalog eller domän. Duane säger i detta inlägg att man inte bör förvänta sig dramatiska ändringar i rankingen genom detta verktyg, men att det kan hjälpa Bing att förstå när du hittar oönskade länkar som pekar till din sajt.

Jag gillar skarpt Bings öppenhet med att ge oss möjlighet att ta del av så mycket information och göra inställningar. Synd bara att det inte är Google som infört det i sitt Webmaster Tools.  När Bing släppte sin uppdatering Phenix skrev jag till Matt Cutts att dom borde lära sig av Bing, och fick till svar ’competition is great for everyone’.

Matt Cutts gillar konkurrens

Så vem vet, det kanske kommer?