Sverige - Viva Media

Bottlenose – En sökmotor för realtidssökningar i den sociala världen

Sökmotoroptimering
Publicerad , senaste uppdatering

Bottlenose är en ny sökmotor för sökningar i den sociala världen, i realtid. Sökmotorn analyserar aktiviteten i sociala nätverk för att avgöra vad som är intressant och aktuellt här och nu, i denna minut.

Vad som gör sökmotorn intressant är att du kan koppla dina sociala konton (Facebook, Twitter LinkedIn mfl) och på så sätt filtrera fram nyheter som är anpassat för dig, nyheter som du och ditt kontaktnät är intresserade av.

Bottlenose menar att media är för långsamma på att leverera nyheter och att övriga sökmotorer endast visar det förflutna. – Omvärlden vill veta vad som händer här och nu, direkt.

 

Bottlenose – The Now Engine

’Our mission is to organize the world’s attention.
We measure activity on social networks in real-time to help you discover what’s important now.’

 

Samla alla nyheter på en plats

Bottlenose samlar alla nyheter till en plats

 

Se trender för dina intressen

Bottlenose visar trender för länkar och personer

Läs informationen som en tidning

Läs informationen som en tidning

 

Visualisera trender, konversationer, kontakter och relationer

Bottlenose Sonar

 

Reflektioner

Det var tack vare just sociala medier som jag kom över informationen om Bottlenose som lanserades idag 24/7 2012. Området sociala medier har blivit väldigt stort och det kan vara svårt att filtrera fram den information som är relevant för ens eget intresse. Denna typ av sökmotor tar oss ett stort steg in i framtiden.

Gränssnittet är väldigt enkelt men ändå kraftfullt, på något vis har de lyckats väldigt bra med att presentera så mycket information på en så liten yta, utan att det blir oöverskådligt. Det skall bli intressant att följa sökmotorernas utveckling efter detta. Mina tankar går direkt till Google, vad kommer de göra för att möte upp detta?

Testa Bottlenose idag och avgör själv om det är något för dig.