Viva

Därför bör du ha ett Google+konto (Del 2 av 2)

Sociala Medier
Publicerad , senaste uppdatering

I den första delen tog jag upp nyttan av att ha ett Google+konto och vilken betydelse det har för din möjlighet att ranka. Nu kommer jag att gå in på vilka metoder du kan använda för att boosta din profil och på så sätt få ut så mycket som möjligt av din sociala närvaro. Här kommer sju tips för hur du bygger din auktoritet med hjälp av funktioner och närvaro på Google+.

1. Sprid din profil snabbt & effektivt

Din profil på Google+ kommer, oavsett du vill eller inte, att bli din identitet för att bygga auktoritet och kommer påverka ditt rykte. Du kommer att bedömas efter antal följare, spridning, +1 samt din aktivitet. Publicerar du innehåll kontinuerligt? Kommenterar du?

Din profil sprids snabbare än du tror! Så se till att bygga upp en välformulerad biografi, bygg relationer inom ditt område, dela ditt och andras innehåll samt gå med i Communities som är intressanta inom ditt område.

Att bygga upp en välformulerad profil tar inte upp hela ditt liv och kommer ge mycket tillbaka i slutändan. Se bara till att hålla aktiviteten uppe!

2. Rikta ditt budskap med Circles

Sprid inte ditt innehåll som en vattenspridare. Visst kan man ta chanser, men du har störst möjlighet att få ditt innehåll delat om du riktar det till rätt personer. Cirkles tillåter dig att segmentera dina följare efter t.ex. relation, intressen, yrke m.m. och ger på så sätt en större möjlighet för dig att pricka rätt med ditt innehåll.

3. Använd Hangouts

En utav de mest framstående funktionerna i Google+ är videochatten Hangouts där du har möjlighet att anordna videosamtal med upp till 10 medverkande där alla ser alla under konversationen. Hangouts fungerar för alla typer av samtal, viktiga möten, prata med vänner, viktiga diskussioner inom din Community m.m.

Promota dig själv med hjälp av Hangouts On Air, ett verktyg som gör det möjligt för dig att sända livevideos för, bl.a., dina följare.

4. Maximera spridningen av ditt innehåll

Förläng livet för ditt innehåll! Kanske har du skrivit ett inlägg i din blogg och vill öka spridningen. Med hjälp av Google+ kan du snabbt göra ditt innehåll viralt genom att sprida det på bred front eller nischa det i Circles. I vilket fall som helst kommer presentationen på en ny plattform att öka nyttan av ditt innehåll.

5. Sprid nischat innehåll

På ett sätt är Google+ ett bloggverktyg. Du har möjlighet att skriva längre inlägg och t.ex. understryka innehåll med hjälp av fetmarkeringar samtidigt som du kan lägga till videos och bilder. Detta ger dig möjligheten att nischa ditt innehåll efter syftet med din närvaro och sprida detta till alla dina följare, presentera det i Communities, tillfära ytterligare förklaringar till videos samtidigt som du bestämmer vem innehållet riktar sig till.

6. Skapa samlingsplatser

Vi har redan talat mycket om Communities. Men faktum är att du faktiskt har möjligheten att bygga din egen samlingsplats när du väl byggt upp en utfyllande biografi och hittat din nisch. Förhoppningen är givetvis att öka populäriteten och stärka din auktoritet inom ditt specifika område.

7. Publicera allt ditt innehåll (Men gör det inte)

Möjligheterna är som sagt oändliga. På Google+ har du möjlighet att lägga ut allt ditt innehåll, ja till och med ersätta din vanliga blogg. Men gör inte det. Google+ är ett specifikt medium och bör behandlas på det sättet. Här sprider du ett innehåll med en viss riktning och även om din blogg uppfyller ett liknande syfte så vore det bra att hålla sig på två separata kommunikationsplattformar, även om de givetvis bör interagera.

För såhär är det:

När det kommer till att förbättra dina möjligheter att ranka inom ditt område. Om du skapar innehåll som håller kvalité och siktar på att växa inom ditt område bör du tänka på Google+ och Author Rank som ett straff för anonyma skribenter och en belöning för dig som bryr sig om ryktet kring sig själva och det innehåll man presenterar. Så kom ut ur ditt skal och börja sprida ditt innehåll på rätt plattformar och till rätt mottagare, det tjänar alla på!