Sverige - Viva Media

Eastpoint + MediaAnalys!

Press
Publicerad , senaste uppdatering

Eastpoint AB (publ) dotterbolag Getupdated tecknar avsiktsförklaring om förvärv av 51% av aktierna i SEO-företaget MediaAnalys Trisodium AB. Måldatum för tillträdet är den 1/3-2007. Getupdateds omsättningsmål för 2007 är 65 Mkr och målet för running rate i december 2007 är 150 Mkr.

MediaAnalys har ca 400 repetitiva abonnemangskunder och växer för närvarande med ca 100 nya kunder per månad. Företaget är relativt nystartat men de tre grundarnas samlade branscherfarenhet är mer än 10 år. Man är inriktad mot små och medelstora företag och tillhandahåller sökordsmarknadsföring.

’Getupdated kommer genom förvärvet att få med sig några av Sveriges mest drivna entreprenörer inom sökordsmarknadsföring och på det sättet säkra den fortsatta tillväxten här. Därför kan jag bättre fokusera på att utveckla verksamheten i USA och starta upp den i England’, säger Mattias Kaneteg VD för Getupdated AB.
’Att MediaAnalys AB nu kan bli en del i Eastpoint-gruppen är mycket tillfredsställande. Såväl Eastpoint som MediaAnalys kännetecknas av en stark drivkraft, hög tillväxttakt och framgång. Med Eastpoint i ryggen kan MediaAnalys växa betydligt snabbare och möjligheter för korsförsäljning mellan bolagens kunder har öppnats. Marknaden för MediaAnalys tjänster växer kraftigt och tillsammans med Eastpoint-gruppen sätter vi nu kursen mot att bli en av de större aktörerna i Europa inom sökordsmarknadsföring’, säger VD:n för MediaAnalys AB.

Om Eastpoint
Eastpoint AB (publ) affärsidé är att utveckla, förädla och förvalta bolag och verksamheter som är inriktade på Internet.

Eastpoints rörelsedrivande dotterbolag har som mission att effektivisera och förenkla kundernas processer samt att utveckla deras affärsverksamhet på webben. Vi hjälper våra 55 000 kunder med hela kedjan:
· Addmind IT-solutions AB; intranät, webb, portaler och e-handel.
· Crystone AB; webbhotell och hostinglösningar. ·
Getupdated AB; Internetmarknadsföring genom sökordsmarknadsföring, bannernätverk och Affiliate.

Eastpoint-gruppen har 107 anställda på kontor i Stockholm (Märsta), Norrköping, Borås, Malmö, Kristiansand, Trondheim Oslo samt Miami i USA. Eastpoint är noterat på NGM börsen. www.eastpoint.se

För mera information kontakta Försäljnings & Marknadschef Henrik Zobal på 0480-780811 eller henrik@mediaanalys.se