Viva

Få hjälp av Google att starta Adwords

PPC
Publicerad , senaste uppdatering

För ett litet tag sedan skrev jag om att det var lättare att komma i kontakt med Google. Denna artikeln var ju enbart riktad mot företag som jobbar med Adwords. Det jag snabbt fick märka var att mitt inlägg rankade i Googles organiska lista när personer sökte på olika fraser kring att kontakta Google. Ni som följer våra artiklar har kanske sett att jag fick flera olika frågor som egentligen inte berörde Adwords. Men det är inte första gången våra inlägg rankar högt när det kommer till frågor kring support.
Men mina inlägg, även detta, kommer att rikta sig till dig som jobbar med eller vill börja jobba med Google Adwords.

Få rabatt och bli uppringd

Just nu kör Google en kampanj för er som vill börja att annonsera via Adwords där ni får 500kr i gratis annonsering. Detta är egentligen inget nytt då Google vid flera tillfällen kör dessa typer av kampanjer. Då oftast genom att skicka ut som värdecheckar som man kan registrera när man skapar sitt konto.
Jag har nämnt det tidigare att även vi har fått en del frågor om hur dessa koder registreras och det verkar som att Google har insett att detta kan vara lite av en flaskhals som gör att fler inte registrerar sina värdecheckar.

Därför kör de nu en bredare kampanj för er som vill bli annonsörer. Ni får som sagt 500kr i annonsering som Google bjuder på men du får även hjälp med att registrera din värdecheck på Adwords så att du enklare kommer igång. Allt du behöver att göra för att komma igång är att fylla i dina uppgifter på Googles kampanjsida och så blir du uppringd inom 48h för att få hjälp med att registrera värdchecken.
Viktigt att förklara att detta erbjudandet är för helt ny annonsörer som inte har jobbat med Adwords tidigare mot sin sida.

Googles Adwords kampanj

Kort introduktion till Adwords

För er som inte är riktigt säkra på om ni ska testa Adwords är eller på hur det fungerar så kan man även få en kort introduktion via detta YouTube-klippet som du ser längre ner.
Om det är någon av er som testar att registrera sig och komma igång med hjälp av Google så hade det varit kul och få lite feedback från er om det funkar bra. Personligen tycker jag att detta är ett bra initiativ av Google och jag hoppas att fler kommer igång och ser nyttan med att använda sig av Adwords.