Facebook lanserar Graph Search. Utmanare till Google?

Många har undrat när Facebook skulle förbättra sin nuvarande sökfunktion. Svaret på detta kom i mitten av Januari då Facebook presenterade Graph Search. Detta är Graph Search Sökmotorn ska kombinera webbsökningar med alla kopplingar som användaren har på Facebook. Detta innebär att vid användandet av Graph Search kan användarna söka efter vänner, bilder, matställen, filmer […]

Publicerat
Inlägg Sociala Medier

Många har undrat när Facebook skulle förbättra sin nuvarande sökfunktion. Svaret på detta kom i mitten av Januari då Facebook presenterade Graph Search.

Detta är Graph Search

Sökmotorn ska kombinera webbsökningar med alla kopplingar som användaren har på Facebook. Detta innebär att vid användandet av Graph Search kan användarna söka efter vänner, bilder, matställen, filmer och egentligen precis vad som helst.

Hur fungerar Graph Search?

Ta som exempel på att du är sugen på att titta på en ny bra film med dina vänner, eller du kanske vill söka på vilka vänner som gillar McDonalds eftersom du är hungrig och vill ta en snabb lunch. Med Graph Search får du på ett snabbt sätt upp resultat som är helt anpassade till dig med den unika informationen du söker efter. Du kan även hitta nya vänner och kontakter genom att söka efter personer som har arbetat på en av dina gamla arbetsplatser, eller har studerat vid samma skola som du, vad gör de personerna nu för tiden?

Vad behöver vi som företag tänka på för att synas vid sökningar?

Det första man ska göra är att kontrollera sina inställningar. Information som företagsadress, öppettider, telefonnummer, beskrivning av företaget osv. Detta är viktigt att ha korrekt ifyllt för att Facebook ska förstå vad det är ni gör och var ni finns. Utesluts information om ditt företag kommer inte Facebook kunna hitta dess uppgifter.

Här kan ni se ett exempel som kommer från Facebookskolan

Skulle dessa restauranger inte fyllt i informationen på ett korrekt sätt så hade de helt enkelt inte dykt upp i sökresultaten.

Avgörande faktorer för att hamna högt upp i sökresultaten är aktiviteten på sidan. En sida med många fans, mycket aktivitet kommer att anses som ett bättre val att presentera i sökresultaten.

Så än en gång är det väldigt viktigt att företag bygger upp sin närvaro med regelbundna inlägg som är engagerande och intressanta för sin fans.
Graph Search är än så länge släppt som test till en del användare, men vi kommer säkert inom en snar framtid kunna skriva mer intressant information om hur vi bör anpassa våra sidor för framtiden