Facebook Marketplace lanseras i Sverige

Vi har tidigare skrivit om Facebook Marketplace och nu verka denna tjänst vara på väg till Sverige och 16 andra europeiska marknader under de närmsta veckorna. Kommer vi få se död inom olika sälj/köp tjänster likt Blocket; det återstår och se. En stor fördel mot exempelvis Blocket är att det blir gratis för användare av såväl Facebook och […]

Publicerat
Inlägg Sociala Medier

Vi har tidigare skrivit om Facebook Marketplace och nu verka denna tjänst vara på väg till Sverige och 16 andra europeiska marknader under de närmsta veckorna. Kommer vi få se död inom olika sälj/köp tjänster likt Blocket; det återstår och se.

En stor fördel mot exempelvis Blocket är att det blir gratis för användare av såväl Facebook och meddelandetjänsten Messenger att köpa och sälja varor som fotas av och laddas upp till plattformen. Det finns även en geografiskt filter så man lätt kan söka på produkter man är intresserad av i sitt närområde vilket oftast innebär att man träffas fysiskt och behöver inte skicka produkten. Facebook tar inget ansvar för att produkten är korrekt beskriven och betalningen sker allt som oftast utanför plattformen.