Facebook straffar dåliga och missvisande annonser

Onsdagen den 10:e maj meddelade Facebook att de kommer att börja straffa annonser med låg relevans i förhållande till landningssidan. Artificiell intelligens och en uppdatering av Facebookpixeln kommer att bidra till att minska de ekonomiska incitamenten för ekonomiskt motiverade spammare. Det här är ännu ett led i att öka den totala användarupplevelsen. Självklart kommer man […]

Publicerat
Inlägg SEO

Onsdagen den 10:e maj meddelade Facebook att de kommer att börja straffa annonser med låg relevans i förhållande till landningssidan.

Artificiell intelligens och en uppdatering av Facebookpixeln kommer att bidra till att minska de ekonomiska incitamenten för ekonomiskt motiverade spammare. Det här är ännu ett led i att öka den totala användarupplevelsen.

Självklart kommer man även fortsättningsvis att kunna annonsera med lågkvalitativt annonsinnehåll eller låg relevans men med betydligt sämre räckvidd. Det här påverkar i allra högsta grad utfallet av annonseringen så det ställer allt högre krav både på annonsmaterialet och budskapets landningssida. Börjar vi se en tydligare koppling mellan SEO och sociala medier? Det får framtiden utvisa.