Sverige - Viva Media

Google Analytics blir ännu intelligentare

Google Analytics
Publicerad , senaste uppdatering

intelligenceAtt Google Analytics är ett smart och effektivt verktyg är vi nog rörande överens om vid det här laget. Att det dessutom utvecklas och förbättras kontinuerligt är en bidragande faktor till att Google Analytics blivit så populärt och välanvänt.

Den senaste i raden av förbättringar och nyheter är ’Intelligence’ som nu dyker upp som en ny rubrik i vänsterkantens meny. Intelligence är ett verktyg som gör att Google Analytics själv håller koll på dina utvalda nyckeltal och rapporterar alla avvikelser i statistiken som förekommer. Det kan vara allt från att du tappat 300% i besökare från YouTube eller att din avvikelsefrekvens från Malmö plötsligt ökat markant.

Vilka nyckeltal du vill att Google Analytics Intelligence ska mäta ställer du själv in och du väljer dessutom själv om du vill få rapporter dagligen, veckovis eller månadsvis. Rapporterna kan du antingen få via e-post eller i användargränssnittet under Intelligencemenyn.

När du har kopplat Google Analytics Intelligence till dina viktigaste nyckeltal kan du istället börja ägna din tid åt att verkligen agera på de ändringar som har skett istället för att lista ut vilka förändringarna är. Återigen imponerar Google Analytics!