Google disavow links

Igår släppte Google ett nytt verktyg för att förkasta (disavow) länkar till webbplatsen. Detta verktyg riktar sig till dig som upplever problem med onaturliga länkar och vill att Google skall ignorera dem. Matt Cutts som presenterade verktyget var väldigt noggrann med att förklara att detta verktyg inte är till för alla, utan endast de som […]

Publicerat
Inlägg SEO

Igår släppte Google ett nytt verktyg för att förkasta (disavow) länkar till webbplatsen. Detta verktyg riktar sig till dig som upplever problem med onaturliga länkar och vill att Google skall ignorera dem.

Matt Cutts som presenterade verktyget var väldigt noggrann med att förklara att detta verktyg inte är till för alla, utan endast de som verkligen har ett behov av det, de som arbetat för aggressivt med ’linkbuilding’ eller de som som blivit utsatta för negativ SEO.

Hur fungerar det?

1. Logga in på ditt Google-konto, Webmaster Tools.
2. Gå sedan till http://www.google.com/webmasters/tools/disavow-links-main.

3. Välj domän som ärendet gäller.
Disavow links - välj domän

4. Ladda upp en textfil med de länkar du vill förkasta. En enkel textfil med en URL per rad.
Disavow links - ladda upp textfil

Observera att Google endast tillåter en textfil per webbsida. Om du vill uppdatera filen och lägga till eller ta bort URL:er måste du först ladda ned filen, uppdatera den och sedan ladda upp den igen. Filens storlek får ej överskrida 2MB.

Se videon om disavow links:

 

Läs hela artikeln om disavow links på Google Webmaster Central Blog.