Sverige - Viva Media

Google ger mobilvänliga webbplatser mer boost

Google Sökmotoroptimering
Publicerad , senaste uppdatering

Från och med maj kommer Google premiera mobilvänliga webbplatser i ännu större utsträckning. Google har under en längre tid tittat allt mer på mobilvänliga webbplatser – redan i april förra året lanserade man sin algoritmuppdatering mobilegeddon. Den nya uppdateringen stärker rankingsignalerna, så mobilanpassade webbplatser får ännu mer boost än tidigare.

Webbplatser som ännu inte hunnit byta till exempelvis responsive design bör snarast prioritera att bygga om den. Kom ihåg, sökfrågan är fortfarande en mycket viktig signal för Google. Så även om en sida med innehåll av hög kvalitet inte är mobilvänlig, kan den fortfarande ranka högt om den har ett relevant innehåll som svarar på sökfrågan.

Om ni behöver hjälp med att mobilanpassa er webbplats rekommenderar vi Googles Mobilvänlighetstest och Mobile-guide, som båda guidar er till hur man kan förbättra sin mobila webbplats. Det har även lagts till en funktion i Google Search Console under ”Söktrafik” –> ”Användbarhet på mobila enheter” där man kan läsa av felmeddelande (på site eller sidnivå) som uppstår gällande mobilvänlighet.

Vi har också tidigare skrivit om mobilanpassning här på bloggen. Om ni skulle vilja fördjupa er inom de olika metoderna som kan användas vid mobilanpassning kan vi rekommendera denna bloggpost.