Google kan nu exekvera AJAX/JS för indexering av kommentarer

Matt Cutts på Google rapporterade igår att Googlebot fortsatt blivit smartare och har nu förmågan att exekvera AJAX/Javascript för att indexera dynamiska kommentarer: Detta betyder att kommentarer från Facebook, DISQUS och andra dynamiska kommentarer kan bli indexerade av Google. Ett stort framsteg som gör att vi inte längre behöver vara oroliga för att använda kommentarsfunktioner […]

Publicerat
Inlägg SEO

Matt Cutts på Google rapporterade igår att Googlebot fortsatt blivit smartare och har nu förmågan att exekvera AJAX/Javascript för att indexera dynamiska kommentarer:

Google indexerar AJAX/JS

Detta betyder att kommentarer från Facebook, DISQUS och andra dynamiska kommentarer kan bli indexerade av Google. Ett stort framsteg som gör att vi inte längre behöver vara oroliga för att använda kommentarsfunktioner från tredje parter som läses in dynamiskt med AJAX.

Enligt Barry Schwartz på search engine land betyder även detta att Google generellt blir bättre på att indexera AJAX/JS-innehåll. Dock vill jag ändå påpeka att all typ av navigering på webbplatsen inte ska vara beroende av Javascript. Denna nyhet bekräftar bara att Google kan indexera delar på webbplatsen som hämtas med AJAX/JS.

Vi kommer nog få se en hel del experiment på detta kommande dagar och det ska bli kul att se!