Viva

Gör din röst hörd!

PR
Publicerad , senaste uppdatering

Förtroendet för de sociala medierna ökar hela tiden. Enligt Dagens Media har förtroendet i USA ökat för de sociala medierna och mer än var tredje marknadsförrare tror att digitala medier ger bättre avkastning än traditionella medier.

Öppet för åsikter

Samtidigt verkar det som att vi fortfarande har en del ’respekt’ för detta kommunikationssätt. Dagens Media lyfter nämligen också upp att tre av fyra anställda i USA anser att sociala medier kan skada ett företags rykte. Dock lyfts det upp att det är få som vet hur de skulle gå till väga även om det är många som skulle vilja använda sociala nätverk i arbetet. Samtidigt finns det dem som menar att sociala medier inte ger något. Att det är varken till eller ifrån att använda det i sitt arbete. Okunskapen blir till osäkerhet och bildar fördomar. Självklart är riskerna större med sociala medier. Det är ett rum öppet för alla åsikter, vilket självklart bär med sig både positiva och negativa bitar.

Sociala mediernas möjligheter

Fredrik Federley, riksdagsledamoten för centerpartiet, bevisade nyligen de sociala mediernas möjligheter genom att publicera en åsikt på sin blogg och andra sociala medier där han är aktiv. Utan mer ansträning än så, blev tanken uppmärksammad i flera kanaler.

Följden?

’Jag har inte ringt en enda mediakälla. Inte sms:at någon. Det har inte gått något pressmeddelande. Ingen spindoktor har jobbat. Inte en pressekreterare är aktiverad. Jag har endast använt mig av sociala medier. Precis så som jag oftast gör men denna gång på ett mer renodlat sätt för bevisa vad som skulle bevisas’

’I nuläget har en lång rad bloggar kommenterat inlägget, ledarbloggar, Svd, Tv4 med flera har också gjort det. Har inte hunnit läsa dem utan gör redan nu detta inlägg för att klargöra min poäng.’

Med andra ord. Det finns ingen anledning att inte använda sociala medier. Sociala medier är extremt viktigt och även om det kan verka stort, farligt och okänt så är det viktigt att du gör din röst hörd.