Viva

Instagram får 60 sekunder långa videoklipp

Sociala Medier
Publicerad , senaste uppdatering

Igår genomförde Instagram en uppdatering som gör det möjligt för användare att lägga upp videoklipp som är upp till 60 sekunder långa. Det innebär därmed en kraftig förlängning från den tidigare begränsningen på 15 sekunder.

Videoklipp på 60 sekunder har innan bara varit en möjlighet för Instagrams annonsörer. Den sociala bilddelningsappens bredare satsning på rörligt kommer av ett allt större intresse för videoklipp. Instagram uppger att tiden som deras användare ägnar åt videoklipp har ökat med 40 procent det senaste halvåret.

Sedan tidigare har Facebook-ägda Instagram annonserat att de kommer att införa algoritmer för inläggen. Det innebär att de, likt Facebooks flöde, sorteras efter vad användaren antas upplevas som mest intressant istället för dagens tidskronologiska ordning.

Intagrams uppdateringar ger ett större utrymme för företag att lägga upp mer och kraftfullare innehåll på sitt Instagram-konto. Det ställer också högre krav på innehållet. I konkurrensen med en större mängd rörligt innehåll är det viktigare än någonsin att videoklippen och bilderna ger ett värde för målgruppen.

Källor: Instagram Business blogg och Digiday.