Viva

Jul hela året

CSR Viva Media
Publicerad , senaste uppdatering

Det är alltid mysigt att plocka fram julsakerna när man går in i december. Lika skönt är det att städa ut julen när allt är över. Julen är en av våra mest firade och uppskattade högtider och det som vi kanske allra mest förknippar med jul är julklapparna. Det är en fin tradition att ge varandra gåvor. Det bygger väl någonstans på vår vilja att göra gott och samtidigt hjälper det oss att komma ihåg hur viktiga våra medmänniskor är.

Tänk om vi kunde bestämma oss för att förlänga julen till resten av året. Vi skulle kunna vara lite extra generösa och hjälpa de som inte har det lika bra som oss själva. Detta borde egentligen vara självklart, inte minst i dessa tider när våra gränser svämmar över av människor som flyr krig och våld i sina hemländer.

 

På Viva Media är vi väldigt stolta och glada för att vi förra året koncentrerade vårt CSR-arbete inom något vi kallar Viva Care. Jag tror att det är viktigt för alla framgångsrika företag att engagera sig i det samhälle vi lever, oavsett om det är hemma i byn eller på andra sidan jordklotet. Inom Viva Care har vi valt att fokusera på barn och unga och några av de organisationer vi stöttat under 2015 var Love Nepal, Berättarministeriet, Barnmissionen och SOS Barnbyar.

 

Att vår regering går åt ett håll som känns helt otidsenligt och höjer skatten på frivilliga gåvor är naturligtvis väldigt tråkigt, och ett effektivt sätt att skapa ett hårdare samhälle där vi inte tar hand om varandra. Vill man motverka något är den enkla vägen att höja skatten, det har fungerat i alla tider och känns just nu ganska onödigt att bestraffa svenskens medmänsklighet och generositet. det är dock inget som borde hindra oss från att göra gott, snarare tvärtom.

 

Tack till alla medarbetare, kunder och partners för att ni bidragit till att vi kan göra skillnad tillsammans. Tänk om vi alla från och med i år bestämmer oss för att ha jul lite längre och tänka lite mer på varandra och de i vår närhet som kan behöva lite extra hjälp. Eller som Charles Dickens så föredömligt uttryckte det ”I will honor Christmas in my heart, an try to keep it all the year”.

 

Bild: LoveNepal