Sverige - Viva Media

Klurigt att skapa video-annonser för Youtube? Inte längre!

Content YouTube
Publicerad , senaste uppdatering

Det är inte nytt att rörlig media berör oss, engagerar oss och väcker känslor starkare än något annat media. I tidigare inlägg har vi lyft fram möjligheter och kraften inom digital annonsering av rörlig media, Youtube-marknadsföring, men inte fokuserat lika tydligt på utmaningen med att skapa bra videoannonser. Vi tänkte därför i detta inlägg berätta om ett verktyg från Youtube som skall råda bot på just detta.

Youtube Director
Redan under 2016 fick vi möjligheten att demo-testa den svenska versionen av Youtube’s mobil-app Youtube Director, som underlättar skapandet av videoannonser. Nu när appen äntligen har släppts är det kul att se så pass väl Youtube har förenklat den ofta utmanade proceduren att regissera en videoannons.

Appen vänder sig primärt till små och medelstora företag, som vill skapa kostnadseffektiva presentationsvideos, utan att kosta på dyr produktion med filmteam. Det geniala är att ni skapar och redigerar videon med enkelhet direkt i mobilen. I appen väljer du bland +100 förinställda teman för att hitta rätt format för ditt företag. Du guidas sedan steg-för-steg på vad och hur du ska filma för att skapa rätt känsla i videon, men också vad du ska säga för att få fram ett övertygande budskap.

 

Okej detta låter spännande, hur kommer jag igång?

 1. Ladda ned appen till mobilen och välj det tema som passar ditt syfte med videon (välj teman efter innehåll eller företag).
  Som exempel, låt oss säga vi är mäklare och vill marknadsföra en särskild fastighet. Vi väljer därför kategorin ”Bostadsförsäljning” och sedan det teamat som passar oss bäst, ”Rundtur i fastigheten – 6 scener, 0:32sek”. Klicka på Starta projekt.
 2. Följ steg-för-steg guiden.
  Låt appen guida dig och förklara hur du bör tänka kring respektive scen, vilket innehåll du ska fokusera på och hur det ska spelas. Addera texter, animationer och musik för att skapa den rätta känslan i videon.
 3. Börja marknadsföra ditt företags story via Youtube.
  När du är klar med din videoannons laddar du upp den till din Youtube-kanal och kan där börja marknadsföra och sprida din video genom annonsering. Välj t.ex. bland olika annonsformat så som TrueView InStream och TureView Video Discovery för att nå rätt effekt.
 4. Mät → Analysera → Optimera
  För att få ut det mesta av din Youtube-annonsering se till att mäta resultatet och löpande analysera och optimera kampanjen därefter. Vilka inriktninsalternativ fungerar bäst för er? Ex. geografi, demografi, remarketing, etc

Här hittar du exempel för inspiration på hur andra företag gjort för att berätta sin story.

Läs här för ytterligare information, besök Youtube Directory

Ladda ner appen i itunes: https://itunes.apple.com/us/app/youtube-director-for-business/id1093946237?mt=8

Ladda ner appen för android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.apps.youtube.creator