Viva

Kombinera ett bra innehåll med en bra textframställning

Content
Publicerad , senaste uppdatering

Har du blogg där du skriver bra och relevant innehåll som personer borde älska att läsa men besökarna uteblir? Vill du att läsarna ska läsa och sedan dela ditt budskap vidare eller kommentera dina inlägg. Då skulle en del av ditt problem kunna vara en för ineffektiv textframställning. Min rekommendation är att du börjar arbetar med att kombinera ditt innehåll med en mer genomtänkt textframställning.

Innan vi går vidare med hur man gör för att kombinera dessa två parametrar ska vi börja med att reda ut begreppen. Utgår man från en traditionell marknadsföring synvinkel är svaret på skillnaden mellan ”Innehållet” och ”Textframställning” självklar nämligen;

  • ”Innehållet” är den värdefulla information som du som skribent har tagit fram i exempelvis din blogg som du vill delge dina läsare för att utbilda dem i ämnet.
  • ”Textframställning” är hur du väljer att lägga upp texten för att läsaren ska vidta en viss åtgärd, exempelvis läsa ett blogg inlägg, komma tillbaka och läsa igen, kommentera osv.

I klartext innebär det att ”Innehållet ” kan vara informationen i bloggar, videor, faktablad med mera. ”Textframställning” är däremot hur du disponera och ställer upp din text med rubriker, ingresser med mera.  ”Textframställning” brukar vara extra tydligt i produktblad och informationsmaterial

Arbeta med innehåll och textframställning

I mångas ögon är dessa två parametrar två helt olika saker som är skilda från varandra. Min åsikt är däremot att så inte är fallet, använder man dessa två delarna på rätt sätt kan man få ut mycket mer av sin text.  Ett bra innehåll utan textframställning är helt enkelt slöseri med bra innehåll samtidigt som en genomtänkt textframställning utan bra innehåll är slöseri på genomtänkt textframställning.
Nu anser jag att det är högtid att återgå till hur du på din blogg kan arbeta med att kombinera bra innehåll och textframställning. Här nedan presenterar jag några enkla tips som du kan tänka på när det gäller hur du kan arbeta men textframställningen för att få ut det mesta av innehållet din blogg.

  • Skriv dina rubriker mer lockande och ge därmed människor anledning att klicka sig vidare till inläggen.
  • Se efter att dina rubriker inte är för smarta. Du ska aldrig visa dig för smart för dina läsare. Du ska hellre meddela läsaren vilken nytta han får av att läsa ditt inlägg.
  • Fundera igenom om ditt innehåll har några fördelar för läsaren och presentera dem tydligt både i rubriker och i listformat. Precis som en produkt måste en text medföra en fördel att ta del av annars riskerar läsaren att inte läsa den till och med att inte återvända till bloggen.
  • Du ska vara aktiv och hela tiden motbevisa att din blogg är en sval plats. Detta kan vara en utmaning till en början innan man har en trogen läsarkrets som återkommer.
  • Inge ett förtroende till dina läsare. Varför ska de lyssna på dig?
  • Se till att du har en klar och bestämd uppmaning om vad du vill att folk ska göra härnäst. Det kan exempelvis vara att prenumerera på din blogg eller dela ditt innehåll på sociala sajter som Twitter och Facebook.

Använd både Innehållet och Textframställning

Använder du teknikerna inom textframställning på din blogg kommer du får läsare som tar del av ditt innehåll, delar ditt budskap vidare och tillslut kommer du att ha en lojal läsarkrets. Det du ska komma ihåg är att textframställning inte är allt, du måste fortfarande ha ett bra innehåll. Annars riskerar du att framställa din blogg som en plats där det bara finns en massa dåligt innehåll och det är antagligen inte det du vill. Se därför alltid till att ditt innehåll håller hög kvalité och att det tillför läsaren någonting. Spetsa sedan till ditt innehåll med en genomtänkt textframställning, det är den absolut bästa kombinationen.