Viva

Kostnadsfri Marknadsföring – utopi eller verklighet?

Sociala Medier
Publicerad , senaste uppdatering

Alla som någon gång startat ett eget företag har säkerligen upplevt att man har liten eller ingen marknadsbudget kombinerad med stor vilja och ambition. Den bästa marknadsföring man kan få är som sagt den man själv skapar och där du enbart betalar med ’egen tid’.

Bli synlig via sociala medier

Vad det gäller marknadsföring online rekommendera jag alltid att starta en blogg och koppla den till din domän. Där kan du skriva kring dina produkter, nyheter, arrangera tävlingar, uppmärksamma nöjda kunder m.m. Ta en förmiddag och sök på bloggar inom ditt ’ämne’  där finns säkerligen många aktörer som skulle uppmärksamma dina produkter. Gå in och lägg en kommentar om att du finns och vad du gör. Men erfarenhet är att det alltid blir positiv uppmärksamhet.

Marknadsföring på Facebook är något som är mycket effektivt och därför skulle jag även skapa en egen facebookgrupp kring ditt företagande och din produkt eller tjänst. Var flitig på att leta upp andra grupper och personer som har intresse inom ditt område. Var sedan noggrann med att uppdatera din facebook i takt med att du får nya produkter, arrangerar tävlingar, hittar nyheter inom ditt ämne. På så sätt kan du skapa din egen marknadsföring och detta kräver enbart ditt engagemang och brukar vara väldigt effektiv.

Lycka till i ditt arbete, och glöm aldrig att allt inte måste kosta pengar!