Viva

Länkbeten – Naturliga inlänkar

Press
Publicerad , senaste uppdatering

Om sökmotoroptimering och anskaffande av naturliga inlänkar.

Google har sedan en tid tillbaka offentligt gått ut med sin inställning till betalda länkar. Köpta länkar stämmer ej överens med Googles riktlinjer då sökmotorn ej gillar att webbsidesägare profiterar på dess ’brister’ i att värdera inlänkar.

I dagarna har även en omfattande ’rensning’ ägt rum då ett mycket stort antal webbplatser som uppenbarligen säljer länkar, fått sin PageRank nedgraderad, ofta till 0. Detta betyder att länkar från dessa webbplatser inte längre ger ett värde.

MediaAnalys strävar alltid efter att anpassa sig till Googles vid var tids gällande riktlinjer och för ett halvår sedan gjorde företaget en storsatsning på ’Länkbeten’. Länkbeten är naturliga inlänkar som ej är att förväxla med köpta. Ett länkbete är någon typ av unikt innehåll som gör att din webbplats får ett stort antal tillbakalänkar på ett naturligt sätt. Det kan ske genom att människor talar om det, diskuterar i t. ex forum och sedan bloggar om det intressanta som skrivits på din webbplats. Länkbeten är det mest aktuella, relevanta och av sökmotorer accepterade beteendet inom sökmotoroptimering för att bygga naturliga länkar.

Hur gör MediaAnalys vid skapande av länkbeten?

För att skapa länkbeten gäller det att vi förstår vad dem som hänger på sociala nätverkär intresserade utav. MediaAnalys har länge analyserat vad som fungerar på sociala nätverk. Genom våra kontakter och partners i branschen utbyts alltid tips för vad som är populärt för att få inlänkar.

När vi får in en ny kund som vill ha fler länkar undersöker vi de senaste länkbetena som har fungerat bra, som kan passa in för dig som kund.