Viva

MediaAnalys besökte Googles kontor i Dublin

Google
Publicerad , senaste uppdatering

MediaAnalys fick en inbjudan till Googles europakontor av representanter från Google när de var och besökte MediaAnalys huvudkontor i Kalmar hösten 2008.

Sagt och gjort, den 21-24 maj 2009 åkte 15 personer från MediaAnalys till Dublin för ett besök på Googles europakontor. Schemat bestod i en rad olika sessioner varvid några av de intressantaste var;

Google Analytics

Här fick vi intressant information från Googles expert på Analytics. Eftersom MediaAnalys använder Google Analytics som analysverktyg var det en mycket intressant session. Vi gick även närmare in på omvandlingsspårning och ROI optimering. Även detta är ett mycket viktigt område då kunder idag i en allt större utsträckning tittar på  konvertering istället för att enbart fokusera på mängden trafik.

YouTube

Vidare hade vi utbildning kring YouTube och vilka annonsmöjligheter som finns genom den kanalen. Jag är helt säker på att fler och fler företag kommer få upp ögonen för annonsering via YouTube. En intressant aspekt är att 58% av alla YouTube användare är i åldern mellan 25-54! Dvs majoriteten av användarna är inte ungdomar som jag tror att många med mig hade föreställt sig!

PPC

Vad vi också tittade närmare på var givetvis PPC (sponsrade länkar)! Hur gör man annonserna på bästa sätt, vad är viktigt att tänka på, hur sänker man sin Pay Per Click kostnad, hur fungerar brandingkampanjer till skillnad mot sökkampanjer etc. Mycket hade vi redan bra koll på, men ett par matnyttiga tips fick vi!

Hur är det då på Googles kontor?

Ja, det är väldigt häftigt! I varje hörn finns en fikaavdelning men kaffe, godis, läsk, kaffebröd, frukt etc. På flertalet ställen finns fussball bord, biljardbord, dataskärmar med mera. Det finns 2 restauranger med väldigt många olika rätter samt pizza, salladsbuffe, efterrätter, ’beerpoints’ (endast öppna efter 18 på fredagar:) med mera.

Självklart finns även gym och massagestolar i kontorsbyggnaden!

Avslutningsvis

Det var en väldigt häftig upplevelse att få varit på Googles europakontor samt väldigt motiverande och inspirerande. Tyvärr var det inte tillåtet att ta bilder innifrån kontoret, däremot finns några bilder nedan från receptionen samt framsidan av byggnaden.

Avslutningsvis vill jag tacka Torbjörn & Åsa som höll i utbildningen samt övriga medarbetare på Google som vi fick chansen att prata med under dagen!