Mobila nyheter i Google Analytics

Som jag nämnde i förra inlägget har Google presenterat ett antal nyheter för att förbättra och förstärka Google Analytics som redskap och verktyg. En i raden av dessa nyheter är de mobila framstegen som gör att Google Analytics nu kan spåra mobila sidor och applikationer vilket ger dig som användare en bättre möjlighet att spåra […]

Publicerat
Inlägg Google

Som jag nämnde i förra inlägget har Google presenterat ett antal nyheter för att förbättra och förstärka Google Analytics som redskap och verktyg. En i raden av dessa nyheter är de mobila framstegen som gör att Google Analytics nu kan spåra mobila sidor och applikationer vilket ger dig som användare en bättre möjlighet att spåra dina mobila marknadsföringsinsatser.

Inom kort kommer det också att bli möjligt att under ’Besökare’ särskilja de besök du får från en mobilanvändare. Att surfa mobilt har blivit allt vanligare och de nya mobiltelefonerna erbjuder långt fler och bättre möjligheter att surfa på allt fler sidor. Att spåra dessa och se hur många av det totala antalet besökare som är mobila kommer att ge företag bättre underlag för beslutsfattande gällande kommande kampanjer och marknadsföringsinsatser.