Sverige - Viva Media

Nyheter från F8 Facebook Developer Conference

Sociala Medier
Publicerad , senaste uppdatering

För några dagar sedan arrangerade Facebook sin årliga F8 Developer Conference i San Francisco. Eventet var främst riktat mot utvecklare men kommer så småningom innebära stora förändringar för den vanliga Facebook-användaren. Vad var det som Mark Zuckerberg presenterade som kommer förändra Facebook? Jag har listat några nyheter som togs upp på F8 Developer Conference nedan.

Facebook Messenger

Messenger blir ett massivt kommunikationsnav, där användarna kommer kunna göra mycket mer än att chatta. Facebook Messenger öppnas upp för tredjepartsutvecklare med möjlighet att utveckla appar till Facebook Messenger. I första hand handlar det om appar som erbjuder personliga musikmeddelanden till animerade fotoeffekter.

 

Messenger Business

Genom att Messenger kan kopplas samman med e-handlare bli det möjligt att få all information om din order och paketleverans skickad direkt till Messenger. Detta kommer förenkla kontakten mellan kund och företag och det personliga samtalet lyfts fram med företaget. Tänk att kunna göra förfrågningar, ställa frågor och få snabba svar direkt i Messenger.

 

360 video (VR)

Facebook kommer snart att stödja ’sfäriska’ 360-graders videos i Facebook newsfeed. Dessa videos kommer även vara kompatibla med VR headset som Samsung Gear VR och, naturligtvis, Facebook-ägda Oculus Rift.

 

Facebook Analytics

Facebook introducerade ett nytt analysverktyg för Appar. För att låta mobilutvecklare spåra användarnas beteende i appar, samt annonser som marknadsförs i apparna.

 

Ny utvecklings programvara (SDK)

Facebook inför ett utvecklare kit (SDK) för att stödja den växande tillströmningen av webb-anslutna enheter för hemmet, såsom garageportsöppnare och kylskåp. Det är oklart exakt hur Facebook kommer att införliva tekniken i sin plattform. Men dimning av lampor eller att kunna öppna din garageport kan inom en snar framtid vara möjligt att göra direkt från Facebook-sida.

 

Inbäddad video likt Youtube

Utöver detta erbjuder Facebook möjligheten att bädda in videos. Detta innebär att man på ett enklare sätt kan dela videos från Facebook likt det Youtube erbjuder idag med sina inbäddade videos. Facebook tror att video är det som folk kommer ladda upp mest till Facebook om fem år.

embed-video-Facebook embed-Facebook

 

Detta är bara ett axplock av nyheter som presenterades under F8 Developer Conference. Det kommer säkert dröja innan vi får se allt hos svenska Facebook-användare, men vi får en inblick om vart vi är påväg.

Skulle ni vara nyfikna på fler nyheter som presenterades under F8 Developer Conference så kan jag rekommendera denna video: