Viva

SEO-verktygen du inte kan vara utan

Sökmotoroptimering
Publicerad , senaste uppdatering

SEO-verktyg

OBS!! Detta är ett äldre inlägg som inte längre uppdateras med nya SEO verktyg. För en komplett och aktuell lista med bra program/tjänster rekommendera vi vår SEO-guide med tips och råd. Där har vi listat de 10 bästa seo verktygen och vad man ska använda de olika verktygen till.

Utan verktyg är SEO, kanske inte omöjligt, men betydligt mer tidskrävande. För att inte tala om analyser. Vem vill manuellt gå igenom tusentals sidor för att ta reda på svarskoder? Eller för att upptäcka brutna interna länkar?

Det finns massor av bra SEO-verktyg på marknaden, men även de som inte alls är så användbara för en SEOare. Söker jag efter ’seo tools’ på Google.com får jag i dagsläget ca 60,5 miljoner träffar. Jämfört med ca 48,5 miljoner om jag söker på ’surfing’.

Oftast använder jag olika SEO-verktyg för att hitta problem, fel och brister på en webbplats. Men även för statistik och analyser av olika slag. Mitt problem är att jag är otroligt dålig på att bokmärka och hålla koll på alla bra verktyg som finns. Därför fick jag en idé att skapa denna artikel där jag sammanställer en lista på användbara verktyg för olika ändamål. Då kan jag alltid kolla här när minnet sviker. Alla verktyg som listas tillför något användbart och är inte bara en i mängden.

Jag vill även ha din hjälp att få tips på ännu fler verktyg (mer om det i slutet av detta inlägg).

Analytics

  • http://panguintool.com/
    Jämför organisk trafik i Google Analytics med Googles uppdateringar över tid
  • http://www.gadatagrabbertool.com/
    Det fina med verktyget är att man kan importera och visualisera data genom att använda Google Analytics API. En av fördelarna är att man kan kombinera data från flera olika profiler, men även från andra källor som AdWords, Facebook och Bing annonsering för att nå djupare insikter om sina besökare.

Konvertering

  • Crazy Egg
    Ett verktyg som ger dig information om vart besökare klickar på en webbsida och vad dom gör.

Sökord

Sociala medier

Länkar

SEO

Hjälp mig att fylla på denna listan!

Har jag missat något grymt verktyg? Tipsa mig via detta formulär så länkar jag självklart till dig om jag väljer att lägga till verktyget i denna artikel.