Viva

Värdet av sökmotoroptimering för ditt varumärke

E-handel
Publicerad , senaste uppdatering

Konkurrensen på nätet hårdnar eftersom konsumenternas köpbeteende har förändrats i med e-handel. Nu kan man handla precis vad man vill, när man vill. För alla e-handlare innebär digitaliseringen nya möjligheter, men även enorma utmaningar. Exempelvis bör all kommunikation anpassas till dagens konsument och framförallt till den media och teknik som konsumenten använder. För att synas där kunderna befinner sig är sökmotoroptimering en väldigt bra metod.

Listan över fördelar med sökmotoroptimering kan göras lång. Förutom den viktigaste, potentiellt ökad omsättning, har vi listat tre andra områden där SEO kan gynna din verksamhet; det här är som sagt bara några av de möjligheter som kan komma av att arbeta med SEO.

 

Varumärke
Google älskar varumärken. Genom att expandera ditt varumärke on- och offline bygger du förtroende. De flesta människor klickar på något de känner igen eller ha hört talas om när de gör en sökning på Google.

 

Nytt innehåll
När du arbetar med sökmotoroptimering på din hemsida är det viktigt att uppdatera innehållet. Google gillar nytt och uppdaterat innehåll, och genom att ständigt förse dina kunder med intressant information och nyheter inom din bransch kan du förbättra dina chanser att rankas högt. Att hålla dig uppdaterad är att vara relevant för din målgrupp.

 

Relationer
Att ha en närvaro online betyder att du kan kommunicera med dina kunder på en daglig basis. Förutom att du kan svara på dina kunders frågor och funderingar, kan du dessutom ta del av vad de faktiskt säger om dig – information som kan vara ovärderlig för att utveckla och anpassa marknadsstrategier.