Viva

VD-podden #20: Åsa Skogström Feldt – kämpar för FNs 17 globala mål

VD-podden
VD-podden Åsa Skogström Feldt
Publicerad , senaste uppdatering

Idag på internationella FN-dagen släpper VD-podden avsnittet med Åsa Skogström Feldt som är chef för IKEAs Social Entrepreneurship. En roll där hon möjliggör synergier för både samhället, individen och IKEAs verksamhet. 

I avsnittet pratar Arash och Åsa om socialt entreprenörskap där organisationer och företag startar med grunden att man vill lösa ett socialt problem. Underlätta för människor att komma in i samhället där dem kan finna en meningsfull vardag och göra nytta. Ett inspirerande och peppande avsnitt om hur man som företag kan verka för att vara ekonomiskt, socialt och klimatmässigt hållbar. 

FN har 17 globala mål som är en ambitiös agenda och framtagen med ideer och stöd från Åsa då hon tidigare var VD för den globala stödorganisationen Hungerprojektet. Målen är framtagna för att göra världen bättre för oss människor och avskaffa fattigdom, hunger, bristen, på rent vatten, ge alla tillgång till utbildning, hälso- och sjukvård. Tillsammans med att på ett hållbart sätt bruka planetens tillgångar i en cirkulär ekonomi. Mål som är bra för alla helt enkelt! 

Vill du veta mer om exakt vilka FNs globala mål är, och medvetet börja jobba mot dem, kan du läsa om dem alla 17 här!

 

Lyssna via:

Spotify
itunes
acast