Sverige - Viva Media

VD-podden #29 Stina Dabrowski – lyssna mer och bli bättre

VD-podden
Publicerad , senaste uppdatering

Stina Dabrowski är en folkkär programledare och journalist som intervjuat ett flertal stora ledare och personligheter, något hon gjort genom sin unika förmåga att våga ställa rätt frågor och förmedla ett djup i mötena. Vilket har resulterat i tre böcker där hon delar med sig av all sin kunskap om att göra nära och personliga intervjuer. Stina har även arbetat som professor vid Stockholms Dramatiska högskola och tilldelades Kristallens stora Hederspris 2010 för sina insatser i TV genom åren. 

Stina är journalisten som kämpat hårt för att få intervjua med många stora och världskända personer. Att hon intervjuat t ex Storbritanniens första kvinnliga premiärminister Margaret Thatcher, Libyens diktator Moammar Khadaffi och den frihetskämpande presidenten i Sydafrika Nelson Mandela är ingen slump. Bakom dessa intervjuer ligger det långt och grundligt arbete både bakom att researcha personen och att få till mötet. I VD-podden får Vivas Arash Gilan möjligheten att intervjua Stina där de pratar om livet och hur dessa möten har präglat henne. Professionellt har hon förvärvat en hel del kunskap kring att vara närvarande och verkligen känna in situationen samtidigt som att en riktigt bra intervju görs inte utan att ställa de frågorna som är lite eller mycket obekväma att ställa.

Livet har lärt Stina en hel del men det är få saker hon ångrar, t ex ångrar hon inte att hon tog med sig sina barn och flyttade till Kuba efter en skilsmässa. Varför hon flyttade till just Kuba får du höra allt om i podden!

 

 

Lyssna på avsnittet med Stina och Arash där de pratar om vikten av att lyssna:
Acast
Spotify
Apple Podcast