Viva

VD-podden #38 Sara Wimmercranz – fördomsfritt riskkapital

VD-podden
Podd Sara Wimmercranz
Publicerad , senaste uppdatering

Sara Wimmercranz är en av grundarna till e-handelssuccén Footway men driver sedan 2016 riskkapitalbolaget BackingMinds tillsammans med sin medgrundare Susanne Najafi. Organisationen investerar i start up´s utanför homogena nätverk av traditionellt riskkapital. Genom att se bortom snäva nätverk letar de efter underinvesterade branscher och får tillgång till nya möjligheter, idéer och marknader.

I VD-podden får du höra Sara om hennes okonstlade förhållande till vd-titeln och att hon ser på partnerskapet med Susanne Najafi som extremt viktigt och grundläggande för organisationen BackingMinds framgång. Att dem båda kompletterar varandra på ett koordinerat vis som får dem att kunna se underinvesterade företagstyper och branscher på framväxt. Sara pratar om att det finns ett snevridet kapital som är alldeles för snävt och generaliserande där det finns en tydlig ”similarity effect” i Sverige, och i särklass Stockholm.

Arash och Sara samtalar om skalbarheten av bolag och att man behöver tänka på att beslut som tas i ett initialt skede också behöver fungera när bolaget har långt många fler medarbetare och mer i omsättning. För att få det där riktigt kundcentraliserade perspektivet behöver man låta ”kunden sitta med i styrelsen” för att ta besluten utifrån vad som är viktigt på riktigt.

 

 

Lyssna på Arash och Sara:

Podcaster
Spotify
acast