Viva

VD-podden 46: Kjell A Nordström & Per Schlingmann – samhället efter corona

VD-podden
VD-podden
Publicerad , senaste uppdatering

Kjell Nordström och Per Schlingmann är duon som tillsammans har skrivit böckerna Urban Express och Corona Express. Kjell har en bakgrund som ekonomiedoktor i internationell ekonomi och Per har tidigare arbetat inom kommunikation och politik. Ett radarpar som kompletterar varandra perfekt för att ta fram spåkulan och visa hur vår framtid ser ut. Den första boken som är skriven 2014 handlar om hur staden och kvinnorna blir allt viktigare som en kraft för förändring. I den andra boken utgiven nu i januari 2021 skriver dem om hur en tredje parameter adderas som en förändringskraft i vårt samhälle där vissa områden utvecklas lavinartat medans andra förflyttar oss bakåt i tid. 

 

I podden pratas det bland annat om:

 

  • Att ta makten över sin kalender och säg nej till att ständigt vara beredd att svara på mejl, likea inlägg och posta bilder. Där den nya “överklassen” är människor som har förmågan att prioritera vad som är viktigt på riktigt!

 

  • GUD, alltså Globalisering, Urbanisering och Digitalisering, är ett bra analysverktyg att ha till hjälp när man ska planera för framtiden.

 

  • Autenticitet och långsiktighet är framtiden, och något som ska genomsyra hela bolaget och det egna ledarskapets agerande. Att vara empatisk och närvarande blir framgångsfaktorer i det nya hybrida ledarskapet som spänner över både nationaliteter/platser och samtidigt är fysisk/digital.

 

För mer från trion Arash, Kjell och Per lyssna på poddavsnittet här:

Podcaster
Spotify
Acast