Viva

VD-podden #47: Frida Edman – Bokmässans roll i en digital värld

VD-podden
VD-podden
Publicerad , senaste uppdatering

Frida Edman fick i november 2017 uppdraget att leda och utveckla Bokmässan i Göteborg. Litteratursveriges största och kanske viktigaste mässa där många olika människor och funktioner från branschen möts. Något som hösten 2020 blev en utmaning som Frida löste med att göra Bokmässan digital och pandemin till trots ändå få till en “mötesplats”. Frida har en bakgrund inom utbildning och kommunikation och drivs av lärande och utveckling vilket genomsyrar även hennes engagemang i Bokmässan.

 

I avsnittet samtalas det om hur viktigt läsandet (eller lyssnandet) är för samhället och folkbildningen. Något som Bokmässan vill vara med och belysa genom att samla litteraturbranschen, något som var utmanande under pandemiåret 2020 men som ändå blev av genom ett digitalt hybridevent. Hör Fridas tankar om hur det gick och vad hon tänker om framtiden för mässor och stora möten.

Det diskuteras också kring hur och varför man som ledare har en massa att hämta från just litteraturen och att den personliga utvecklingen avspeglas i bolagets utveckling. Vad och hur du gör något är det som sedan levs ut som kultur i organisationen.

 

Lyssna på avsnittet med Arash och Frida här:

Podcaster
Spotify
Acast