Viva

VD-podden #48: Janne Andersson – om att bygga ett vinnande lag

VD-podden
VD-podden
Publicerad , senaste uppdatering

Janne Andersson är förbundskapten för svenska herrlandslaget i fotboll sedan augusti 2016. VM i Ryssland 2018 ledde han Sverige till bästa placering i ett VM sedan USA 1994.I yngre år så har han själv en aktiv spelarkariär bakom sig för att sedan bli spelande tränare och sen Allsvensk tränare. Tillsammans med IFK Norrköping tog Janne hem titeln svensk mästare 2015 och det med ett lag byggt en stor andel klubbfostrade spelare. Janne har hyllats för sitt tydliga ledarskap vilket han skriver om som en av framgångsfaktorerna för att skapa ett vinnande team i sin bok Att bygga ett lag.

I podden samtalas det om ledarens symbolvärde för hur uppmärksamheten riktas till de olika spelarna och vad det betyder i det större sammanhanget, något som likväl kan översättas till ett bolagssamanhang. Samt hur Janne förhåller sig prestigelöst till sin roll som Fotbollssveriges kanske mest bevakade och viktigaste ledare, något som Arash och Janne diskuterar kring och att det är viktigt att känna en trygghet till varför man tilldelats en viss position och roll. För den fotbollspassionerade så pratas det även om processen för uttagning av lag och hur Janne såg på mötet med Zlatan i november 2020.

 

Det här är podden du inte får missa om du vill ha det bästa av ledarskap och fotboll kombinerat i en timmes prat. Lyssna här:

Podcaster
Spotify
Acast