Viva

VD-podden #50: Fanny Widman – jämställdhet är affärskritiskt

VD-podden
VD-podden
Publicerad , senaste uppdatering

Fanny Widman är grundaren av den populära podden Fannys Förebilder. I podden träffar hon sina förebilder där de diskuterar ämnen, med fokus på kvinnor i arbetslivet och kvinnligt företagande. 2020 skrev Fanny boken Det är nog nu som handlar om hur strukturer och förutfattade meningar om manligt och kvinnligt påverkar arbetsplatsen negativt, och är grundat på berättelser från kvinnor i svenska  näringslivet. Med boken vill Fanny sätta ljus på hur medvetenhet kan driva verklig förändring som gör skillnad.

 

I podden samtalar Arash med Fanny om hur man som ledare kan ha ett jämställt ledarskap där ojämlika strukturer rivs. Det menar Fanny börjar med att ställa modiga frågor om hur situationer och ageranden har uppfattats av andra. Att bygga en medvetenhet om hur ens egna beteende uppfattats är det en god start för att utvecklas som människa och ledare.

Det diskuteras också kring varför jämställdhet är viktigt för företagets hållbarhet och därmed framtid. Fanny pratar om att det är ett ämne att prioritera i organisationen och ägna pengar samt resurser åt. Hör mer om varför det är affärskritiskt och vad det innebär om bolaget inte prioriterar det. Tips, tankar och kunskap delas!

 

Lyssna på Arash och Fanny här:

Podcaster
Spotify
Acast