Viva

VD-podden #51: Johan Norberg – öppenhet som skapar framsteg

VD-podden
Johan Norberg VD-podden
Publicerad , senaste uppdatering

Johan Norberg är en liberal författare och debattör som uppskattats både i Sverige och internationellt. Nu senast har han skrivit böckerna Öppen/Sluten, Viruset och världen samt Framsteg. Alla präglade av viss optimism och argument för marknadsliberalism och öppna samhällen.

 

I VD-podden samtalas det om öppenhet kontra slutenhet och vad det ger för konsekvenser för individen, samhället och företaget. Det här avsnittet blickar ut lite bortom bolagbyggandets sfär men är ändå högst relevant och betydande för dess framgång. Historien lär oss att öppna gränser och ökad frihet skapar förutsättningar för innovation och utveckling av samhället. Vilket ju är själva syret för entreprenörskap.

Arash och Johan pratar om de skeenden som människor fått erfara på grund av omvälvande händelser som pandemier och att staters ageranden med att stänga igen samhället och införa handelsförhinder. För att kunna blicka framåt och vara a jour med vad för möjligheter framtiden kan skapa, så behöver man även blicka bakåt och se vad som historien lär oss. När man har med sig båda de perspektiven kommer kloka beslut.

 

 

Lyssna på avsnitt #51 av VD-podden här:

Spotify
Podcaster
Acast