Viva

VD-podden #61: Louise Nylén – leder utvecklingen med Dynamic Code

Viva Media
Louise Nylen
Publicerad , senaste uppdatering

Louise Nylén är sedan november 2020 CEO på uppstickaren Dynamic Code och gästar nu Arash i VD-podden. Bolaget som med sin utveckling av nydanande helhetslösningar för diagnoser stärkt människors möjlighet att påverka och kontrollera sin egen vård. Dynamic Code möjliggör att diagnoser som baseras på DNA-teknik kan ställas på distans för att sedan ge mötet med läkaren andra förutsättningar, framförallt inom primärvården. Louise har tidigare haft ledande befattningar på LeoVegas och kom dessförinnan från Trustly som CMO.

I VD-podden pratar Louise och Arash om det bolagsbygge i mångt och mycket handlar om – alltså att få maskineriet som en organisation är att gå i takt. Som Louise säger handlar det ibland även om att springa i takt och samtidigt få alla att göra det i samma riktning. Det kräver ett fokus av rang och är inget man gör själv. Viktig insikt är att stanna upp och se sig om så att man faktiskt just gör det. Springer i rätt riktning. Är det ens rätt enligt branschen, marknaden eller kunden är frågor som man samtidigt behöver ställa sig för att leda bolaget i rätt linje. 

DNA-teknik är spännande och mycket händer där och man kan verkligen beundra den kraft som ligger latent i medtech-branschen. Innovationer kommer sällan ensamt och grundas ofta i många små avgörande delar innan den riktigt stora upptäckten som revolutionerar människans vardag och liv.


Som hon säger så finns en otrolig kraft i att just samarbetet mellan privat och offentlig sektor här kommer bli avgörande för hur snabbt detta kan gå. Och i det här fallet handlar det faktiskt om potentiella liv att rädda och livskvalitet att höja. Tror att många bolag kan öppna ögonen för att samarbeta gränsöverskridande, de som först verkade som en direkt konkurrent kan, hypotetiskt tänkt, leda till något nytänkande och värdeskapande för samtliga parter!

Det med marknaden är också viktigt att ta med sig som Louise delade med sig av. Samma koncept och strategi funkar inte på alla marknader. Det är lätta att tro att ett framgångskoncept bara går att copy paste på vilken marknad som helst. Men nej, man behöver alltid känna sin målgrupp och marknad för att unikt utifrån dessa utforma strategin för att nå fram till just dem.

Lyssna på Louise Nylén och Arash Gilan

Spotify
Acast
Apple Podcast