Viva Media

VD-podden #71: Johnny Warström – så växte idén om Mentimeter fram

VD-podden
Johnny Warström
Publicerad , senaste uppdatering

Johnny Warström grundade 2014 tillsammans med fyra andra det interaktiva presentationsverktyget Mentimeter. Tech-bolaget är han idag vd för och det finns numera på flertalet marknader över hela världen med kontor på två kontinenter. Mentimeter har gjort möten lättare för den som presenterar genom engagerande frågor, quiz eller interaktiva aktiviteter som ordmoln. Sedan starten 2012 har 280 miljoner människor hittills använt tjänsten och de växer i en stadig takt.

I VD-podden pratar Johnny Warström och Arash Gilan om att tro, som svar på frågan om Johnny skulle vara religös svarar han nej utan menar att han är mer av en ingenjörshjärna. Men i någon form är Johnny av den starka övertygelsen och i en tro på att just Mentimeter har den rätta kulturen och produkten, vilket på sätt och vis kan dras i likhetstecken som en tro.

”Chefer är det viktigaste vi har för att upprätthålla en kulturdriven organisation. Vi ses veckovis för att prata om hur organisationen mår och vad som händer”, säger Johnny Warström i VD-podden.

Att chefer skulle ha fått en onödigt negativ klang och att titeln mer bara handlar om en ansvarsfördelning och tydlighet i organisationens struktur än att det skulle bygga en onödig hierarki diskuteras också.

Mer om Mentimeter och Johnnys syn på sitt ledarskap och passion till att bygga bolag kan du se här.

Lyssna på VD-podden men Johnny Warström

Spotify
Apple Podcast
Acast