Viva

VD-podden #73: Christer Olsson – att finna mening i det meningslösa

VD-podden
Christer Olsson VD-podden
Publicerad , senaste uppdatering

Christer Olsson har coachat några av ledarna för de största bolagen i Norden – och med sin långa erfarenhet av kulturutveckling, ledarskap och affärer är han kanske Nordens främsta ledarskapscoach. Christer inspirerar kontinuerligt andra till att utveckla sig själva via sina uppskattade böcker – som nu har blivit fem till antalet, där den senaste heter Våga utveckla dig själv. Han är även en uppskattad talare och influerar andra via sin sociala medier att ta ledarskapet till nästa nivå.

Christer Olsson i VD-podden

I VD-podden pratar Arash och Christer om att varje dag vakna som elev till livet, förståelsen av att man som ledare är resultatet av andras prestationer och att kultur är lika med den känsla som finns i organisationen. Arash delar också med sig av det Sydafrikanska ordspråk som inspirerat honom i sitt ledarskap – Ubuntu. Den korta översättningen är medmänsklighet och kan förklaras ”jag är inte jag om du inte är du” eller som Nelson Mandela sa ”jag är vad jag är på grund av vilka vi alla är”. Christer Olsson delar också med sig av sin frus tragiska bortgång och hur han hanterar den genom att vara tacksam till livet och på riktigt uppskatta det. Han pratar om fyra lärdomar som han ständigt påminner sig om i och med det som hände honom:

  1. Livet är nu – lev livet levande och skapa det liv du vill leva. 
  2. Skiljs från människor du gillar med en härlig känsla. Du vet aldrig om det är sista gången. 
  3. Lycka är inte en tillfällighet utan en färdighet – ha förmågan att se det du har istället för att fastna i ett fokus på det du inte har.
  4. Lär dig bära bördor – hantera din sorg och saknad genom att prata om den. Göm den inte.

Här några minuter från samtalet mellan Christer Olsson och Arash Gilan.

Lyssna på Christer Olsson i VD-podden

Apple Podcast
Spotify
Acast