Viva

#76: Andreas Palm – CDLPs resa mot ett globalt varumärke

VD-podden
Andreas Palm CDLP
Publicerad , senaste uppdatering

Entreprenören  Andreas Palm

Andreas är en sann entreprenör och i VD-podden delar han med sig av hela den osminkade sanningen av att bygga bolag. Han berättar om den svåra tiden som man sällan. Pratar om i näringslivet och hur jobbigt det periodvis kan vara. Men med en envis karaktär och strävan efter att få skapa något tillsammans med andra som samtidigt utvecklas med bolaget. 

Redan under studietiden på Handels så startade Andreas Palm en brand experiencebyrå tillsammans med sin bror Kristian Palm. Tanken var att skapa den där skräddarsydda upplevelsen åt andra företags event där varumärket verkligen fick komma till liv på platser runt om i hela världen. 2006 bar det av för Ciceron som idag är en prisad och välrenommerad byrå. Andreas själv äger fortsatt en del av Ciceron men har numera sitt fulla engagemang på annat håll. 

Historien om CDPL

Andreas Palm delar i VD-podden med sig av resan av att bygga CDPL tillsammans med den nära vännen Christian Larsson. Han berättar hur allt började när de delade hotellrum på olika jobbresor och båda med nya fina kläder men allt för ofta med ett par ”missprydande kalsonger”. De diskuterade varför mäns underkläder allt för ofta var den fula ankungen i garderoben och att det där absolut skulle kunna läggas ner mer omsorg. Båda med en stark passion för varumärken, valde de att starta CDLP 2016 (står för Cadu de la Provence på franska, alltså på svenska något i stil med detaljer skapar en fin helhet). Idag har det växt till ett globalt varumärke med USA som största marknad och kunder över hela världen, tillsammans med en omsättning på 80 miljoner kronor.

Hur man gör det viktigare än vad man gör

Arash Gilan och Andreas talar även om hur det är viktigt att även blicka innåt som ledare för att vara välgrundad och kunna leda andra. Den sanna passionen av att se andra växa genom ens egna bolag. 

Som Arash säger; 

”Skillnaden som gör skillnaden är inte vad man gör utan hur man gör det.”

Hör mer om CDLPs historia och två bolagsbyggares passion för att utveckla både sig själv, varumärken och medarbetarna. Lyssna på:

Spotify
Apple podcast
Acast