Viva

VD-podden #78 Bank Bergström – om hur Nordic Nest når galna resultat

VD-podden
Publicerad , senaste uppdatering

Bank Bergström är vd på Nordic Nest som säljer skandinavisk heminredning till 70 olika länder och närmar sig en omsättning på hela 2 miljarder. För fem år sedan kom Bank in med uppdraget att göra Nordic Nest till ett bolag för framtiden, vilket han minst sagt har gjort genom att till exempel skapa en omsättning som fördubblats många gånger om. 

En bra grund håller när det blåser

I podden berättar Bank om sin optimistisk inställning till mer prövande tider, som den lågkonjunktur vi är inne i nu. Han ser att Nordic Nest har en kultur, rutiner, struktur i organisationen och medarbetare med kompetenser som gör att företaget kommer hålla i svårare tider. Därför ser Bank snarare fram emot att då kunna ta chansen att plocka marknadsandelar mot andra konkurrenter.

Högt satta mål skapar också stora resultat 

Bank har en tydlig prägel från sin uppväxt som gjort att han snarare ser det som han haft tur med än det som egentligen inte varit så bra. Den inställningen och synsättet har han avspeglat i Nordic Nest och gjort att de gått från 178 miljoner till 1,8 miljarder (nästan 2 miljarder) på 5 år. Som han sa, Amazon gick från 1,5 miljarder till 300 miljarder på ca 25 år – varför skulle då inte vi kunna göra det!? Som han säger: 

“Våra mål är en motor och bränsle i verksamheten. De kan låta helt galet höga men ju mer vi siktar på dem desto mer visar det sig att vi faktiskt sen når dem.”

Hör mer om Banks resa och hans syn på ledarskap via någon av dessa poddlänkar:

Spotify
Apple podcast
Acast