Viva

VD-podden #79 Sara Laurell – Loopia Groups vd om digital framgång

Ledarskap VD-podden
Publicerad , senaste uppdatering

Sara Laurell är sedan 2019 vd på techbolaget Loopia Group som är ledande på domännamn och webbhotell i Sverige, och som samtidigt växer i flera europeiska länder. Hon har sedan tidigare en internationell bakgrund med flera år hos McKinsey & Company i USA och i ledande roller på bland annat Twilfit, Telia och Gina Tricot. 

I avsnitt 79 av VD-podden berättar Sara om sin egen resa och hur allt som hon har gjort tidigare förberedde henne inför rollen som vd. Hon redogör också för hur Loopia Group skapar framåtdriv mitt i en seg marknad, och förklarar vilka grundförutsättningarna är för att ett företag överhuvudtaget ska kunna fungera.

Arash och Sara samtalar kring vikten av att se på livet som en helhet och att inte stänga in människor i fack, utan att man behöver inse att alla människor har potential att lära sig allt. Arash förklarar Rosenthaleffekten, som handlar om hur människor presterar efter förväntan. Du får också höra Sara berätta om hur hennes ledarroll har förändrats beroende på vilken fas bolaget är inne i.

“Ingen ledare har någonsin kommunicerat för mycket.”

– Sara Laurell

Lyssna på Sara och Arash samtal där poddar finns, på Youtube eller här hos oss.

Spotify

Apple podcast