Viva

VD-podden #81 Jonas Eriksson – konsten att tackla press & stress

Ledarskap VD-podden
Publicerad , senaste uppdatering

Jonas Eriksson är entreprenör, författare och före detta fotbollsdomare. Under sin aktiva domarkarriär var han en av Sveriges mest framgångsrika domare på den internationella scenen. Parallellt med sin karriär som domare var han även en framgångsrik affärsman. Han har också medverkat i en rad olika tv-program, bland annat i ”Draknästet” och som fotbollsexpert i SVT.

I avsnitt #81 av VD-podden berättar Jonas om sin syn på ledarskap, och hur han vill att hans medarbetare ska relatera till honom som chef. För Jonas är det viktigt att andra ska känna att han har en öppen dörr, och att tankar och synpunkter är välkomna. Han och Arash pratar också om hur man bäst hanterar stress och press, och Jonas delar med sig av de lärdomar som han har fått på fotbollsplanen som han har kunnat applicera i sitt bolagsbyggande.

När det kommer till investeringar lyfter Jonas vikten av att hitta människor att investera i som brinner för sin sak. Det ska vara någon som man gärna lyfter på luren för att prata med när de ringer. Bolaget ska också vara skalbart, och han ska kunna förstå vad verksamheten gör och vad han kommer kunna bidra med. 

Lyssna på fler tankar från Jonas om företagande och de likheter han ser mellan fotbolls- och affärsvärlden. Avsnittet hör du här:

Spotify

Apple podcast