Viva

VD-podden #83 Stefan Ytterborn – Cakes grundare om att drivas av nytta

Hållbarhet Ledarskap VD-podden
Publicerad , senaste uppdatering

Stefan Ytterborn är vd och grundare av Cake som sedan 2016 leder den elektriska utvecklingen på två hjul framåt med sina eldrivna motorcyklar. Stefan är en erfaren entreprenör som tidigare har grundat och utvecklat varumärket POC till att bli en av de stora aktörerna inom skyddsutrustning för skid- och cykelsport.

Arash och Stefan pratar i VD-podden avsnitt 83 om Stefans resa med både POC och Cake, och om Stefans syn på att bygga bolag. 

De pratar bland annat om hur man hjälper nya kollegor att inte uppfinna hjulet på nytt. Det finns en risk när man växer fort att det kommer in många nya som vill hjälpa till men inte känner till vad som har gjorts tidigare. Då behöver man kunna leda dem rätt.

När Cakes internationella framgångar kommer på tal berättar Stefan om sin syn på begreppet ‘marknader’. För honom handlar en marknad inte om ett geografiskt område utan om en värderingsgemenskap som finns på olika platser över hela världen.

Samtalet kommer också in på hållbarhet, och Stefan lyfter konsumtionshastighet som en av de viktigaste frågorna för att skapa ett hållbart samhälle. Produkter köps och slängs i alldeles för hög hastighet. På Cake arbetar de för att skapa värde för både planeten och kunderna genom produkter med längre livscykler.  

Ta del av fler inspirerande tankar från Stefan och Arash i det 83:e avsnittet av VD-podden. Lyssna här:

Spotify

Apple podcast