Viva

VD-podden #77 Åsa Bergman – Sweco skapar magi med teknik och design

VD-podden
Publicerad , senaste uppdatering

Åsa Bergman gästar VD-podden

Åsa Bergman är sedan 2018 vd för Sweco Sverige, men har jobbat inom bolaget sedan 1990. Sweco är ett konsultbolag inom arkitektur och teknik, och Åsa har genom ett starkt driv byggt en inkluderande företagskultur med jämställdhet och mångfald på alla nivåer, i en övertygelse om att det är just så som hållbar samhällsutveckling skapas. Hennes ledarskapsstil har prisats i flera olika sammanhang.

I podden berättar Åsa om hennes resa från tidigt 90-tal fram till idag i en organisation som har växt från 200 till 18 000 anställda över hela världen. Att hon har stannat så länge inom organisationen beror enlig henne själv på att hon ständigt har fått utvecklande roller och att hon hellre tackar ja och testar än tackar nej på grund av rädsla.

Välkomna feedback

Åsa och Arash diskuterar också organisationsstrukturer och hur man leder en stor organisation på bästa sätt. Några av de ledarskapsnycklar som hon tar upp är att spendera tid med alla sina medarbetare och att lyssna på dem. En naturlig del av Åsas arbete är spegling. Hon frågar kontinuerligt om ärlig feedback från sina medarbetare, och i alla utvecklingssamtal som Åsa håller i ges feedback åt båda håll. Genom att se på sina egna styrkor och brister genom andra inspireras hon till vidare utveckling.

Hör mer om Åsas resa och hennes syn på ledarskap. Lyssna här:

Spotify
Apple podcast
Acast