Sverige - Viva Media

Video marknadsföring

Content
Publicerad , senaste uppdatering

MediaAnalys har precis fått klart med vår informationsfilm om MediaAnalys och våra tjänster. Naturligtvis är den nu uppladdad på YouTube och finns också som länk från vårt newsroom.

Jag gillar video! Jag är tämligen övertygad om att det kommer bli allt vanligare att video används som  kommunikationskanal till kunder och övriga intressenter i framtiden. Jag tror att allt fler företag i framtiden kommer jobba med instruktionsvideor, informationsvideor och säljande videor och man kommer dels lägga ut dessa på sin egen webbplats, skicka via instant messaging/mejl till kunder eller lägga upp dessa på olika communitys & samlingsplatser för videoklipp.

Video kan även bidra till en ökad konvertering, ett bra exempel på detta är amerikanska nätbutiken Closetworld som säljer specialtillverkade garderober. När de införde video på sina landningssidor ökade konverteringsgraden från 0,5 till 1 procent. När de sedan tog det ett steg längre och la in video med en talesperson ökade konverteringen till 2,2 procent, enligt SearchEngineWatch

Att t.ex. YouTube klipp kommer att synas i sökmotorernas träffresultat är nog även det något vi får vänja oss vid. Det ska bli intressant att se hur lång tid det tar innan Pay Per Click annonser går att ha som video annonser istället för text annonser?

Det finns naturligtvis också vissa bitar man kan tänka på för att göra en sökmotoroptimering av videoklipp så att de rankar högre i sökmotorernas träfflistor. Jag är säker på att någon av mina kollegor på teknikavdelningen i framtida inlägg kommer beskriva vad som då är viktigt att tänka på!