Viva

VIVA Care gör insamling till SOS Barnbyar

CSR Viva Media
Publicerad , senaste uppdatering

CSR (corporate social responsibility) har ända från starten varit en betydande del av Vivas arbete. 1 september startades VivaCare för att kunna arbeta på ett mer strukturerat sätt och snabbt och enkelt kunna göra olika punktinsatser.

– För oss har CSR hela tiden varit en viktig del då jag tror att vi alla har ett ansvar att hjälpa med det vi kan säger bolagets vd Magnus Hasselteg. Vi fokuserar på VivaCare på hjälp till barn och unga och vill gärna uppmuntra våra anställda att vara med i detta. För varje krona en anställd väljer att dra på sin lön så skjuter bolaget till samma summa.

I dagarna har bolaget och de anställda tillsammans gjort en insats som resulterat i 20 000 kr till SOS Barnbyars katastroffond, som just nu samlar in pengar till barn på flykt i Europa.

– Vi är väldigt glada för, och uppmuntrar, liknande initiativ där företag går in och aktivt gör skillnad. Engagemanget hos både privatpersoner och företag är fantastiskt just nu och vi hoppas och önskar att ännu fler företag tar ett mer aktivt samhällsansvar. Man kan göra stor skillnad med väldigt små medel, säger Anna Magnard, ansvarig för företagssamarbeten på SOS Barnbyar.

Om SOS Barnbyars katastroffond

Tusentals barn är på flykt i Europa. Många flyr ensamma eller skiljs från sina föräldrar i kaoset som råder. SOS Barnbyar hjälper ensamkommande flyktingbarn. Vi tar hand om barn som kommit bort från eller förlorat sina föräldrar. SOS Barnbyar arbetar med att återförena familjer, tar hand om barn på lång eller kort sikt samt upprättar barnvänliga platser.

Så kan du hjälpa: SMS:a SOS till 72970 och skänk 150 kronor eller swisha valfri summa till: 9002296

Viva Media Group är en marknadsledande rådgivare inom digitala kanaler samt leverantör av tjänster inom digital analys, marknadsföring och strategi. Viva Media Group har 120 medarbetare som varje dag hjälper över 2 000 företag att optimera sina digitala affärer. Företaget har kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Linköping och Kalmar.

Kontakta Magnus Hasselteg för mer info eller bilder.